Skip to main content

Begeleiding bij het ontwerp van apparaten
en beveiligingssystemen

Onze adviseurs helpen en ondersteunen tijdens het ontwerp van explosieveilige apparaten en beveiligingssystemen. Je kunt rekenen op accuraat en deskundig advies. Van de tekentafel tot de uiteindelijke ondertekening van de EU-conformiteitsverklaring.

Ontstekingsbronanalyses

Met een onstekingsbronanalyse worden potentiële ontstekingsbronnen die aan een apparaat zijn verbonden in kaart gebracht. Ook wordt er bepaald welke maatregelen er genomen moeten worden om de ontstekingsbronnen onschadelijk te maken. De adviseurs van Paltrock ATEX helpen en ondersteunen hierbij.

Audits van productieplaatsen

Tijdens de audit van een productieplaats wordt beoordeeld of een kwaliteitssysteem voor de vervaardiging van explosieveilig materieel voldoet aan de eisen uit de norm NEN-EN-ISO /IEC 80079-34:2020.

Beoordelen van samenstellingen

Wanneer twee of meer producten worden samengesteld tot een nieuw product moet er een beoordeling plaatsvinden om vast te stellen of er nog wordt voldaan aan de essentiële veiligheids- en gezondheidseisen uit de ATEX 114 Richtlijn. De adviseurs van Paltrock ATEX voeren deze beoordeling op deskundige wijze uit.

Een veilige werkomgeving? Neem contact op voor meer informatie over onze ATEX 114 producten en diensten.

Neem contact op

Laatste Artikelen - ATEX 114

Filter

ATEX 114

NTA 7914 – Eén jaar verder

In september 2022 verscheen bij het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) de Nederlandse Technische Afspraak NTA 7914 – Explosieve atmosferen – Tijdelijk gebruik van niet-ATEX-apparaten…
ATEX 114

Tijdelijk een niet-explosieveilig apparaat gebruiken in een gevarenzone?

De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft op 2 maart jl. de wijze van toezicht gepubliceerd op het gebruik van mobiele apparatuur in gebieden waar explosieve…
ATEX 114

Podcast interview met Frank de Jager van Paltrock ATEX door Orly Polak

Orly Polak benaderde ons recent met de vraag of we iets wilde vertellen over de aankomende Nederlands technische afspraak 7914 waarin een leidraad…

Vacature: Adviseur Explosieveiligheid

We zijn op zoek naar een collega met HBO werk- en denkniveau, met een technische en/of chemische achtergrond (chemie, elektrotechniek of werktuigbouwkunde). Een veiligheidskundige achtergrond is een pré, maar geen noodzaak.

Bekijk vacature(s)