Skip to main content

Explosieveiligheidsdocument (EVD)

Een explosieveiligheidsdocument van Paltrock ATEX is compact, leesbaar en duidelijk. De inhoud voldoet volledig aan wet- en regelgeving en sluit zoveel als mogelijk aan bij het beleid dat al binnen de organisatie wordt gevoerd.

NTA 7914-beoordeling

Tijdelijk gebruik maken van een niet-explosieveilig apparaat? Dit is alleen toegestaan als er een beoordeling heeft plaatsgevonden op basis van de NTA 7914. Met een NTA 7914 beoordeling wordt duidelijk of het apparaat in een gevarenzone kan worden gebruikt en welke beperkende voorwaarden er gelden.

Ondersteuning bij handhaving

Zijn er tijdens een handhavingstraject tekortkomingen vastgelegd in het explosieveiligheidsbeleid? Paltrock ATEX is de gesprekspartner tussen de organisatie en het bevoegd gezag. We geven ondersteuning bij het concretiseren van de geconstateerde tekortkomingen. En we helpen bij het formuleren van praktische heldere oplossingen om de tekortkomingen op te lossen.

Elektrotechnische inspecties

Het is belangrijk dat elektrische installaties in explosieve atmosferen tijdens de gehele levensduur in goede staat blijven. De inspecteurs van Paltrock ATEX inspecteren de elektrische installatie volgens de laatste stand van de techniek en leggen de inspectie in een heldere rapportage vast. Hierbij worden geconstateerde tekortkomingen geprioriteerd.

Een veilige werkomgeving? Neem contact op voor meer informatie over onze ATEX 153 producten en diensten.

Neem contact op

Laatste Artikelen - ATEX 153

Filter

ATEX 153

Voorlichting en instructie explosieveiligheid

Bedrijven waar explosieve atmosferen kunnen voorkomen moeten voldoen aan de eisen uit de ATEX 153 Richtlijn. Een van de eisen uit deze richtlijn…
ATEX 114ATEX 153

Handboek Explosieveiligheid voor operators

Bestel hier het gratis handboek Explosieveiligheid voor operators Veiligheidskundige bij Paltrock Frank de Jager heeft een praktisch handboek geschreven voor operators die werken…
ATEX 153

Frank de Jager over explosieveiligheid in Bulktech

Onze veiligheidsexpert Frank de Jager schreef onlangs een heel aardig stukje over voorlichting en instructie over explosieveiligheid. Het is te vinden op Bulktech,…

Vacature: adviseur explosieveiligheid

We zijn op zoek naar een collega met HBO werk- en denkniveau, met een technische en/of chemische achtergrond (chemie, elektrotechniek of werktuigbouwkunde). Een veiligheidskundige achtergrond is een pré, maar geen noodzaak.

Bekijk vacature(s)